Projects, Workshops, Lectures

Regulation of Prostitution in Croatia

I am currently leading a four-year interdisciplinary project Regulation of Prostitution in Croatia, funded by the Croatian Science Foundation.

Building on feminist and human rights scholarship that challenges dichotomous understanding of prostitution as work or violence, the project analyses Croatian legislation and judicial practices, and examines the attitudes of policy makers and policy implementators, as well as experiences of sex workers. Its aim is not only to broaden the knowledge on prostitution, but also influence policy making to address violations of the human rights of sex workers. In addition to academic articles, the production of policy guidelines and training of experts is envisaged .

For more information click here.


2020-06-21T13:14:00

  days

  hours  minutes  seconds

until

Manifestiranje Novog svijeta: kakao ceremonija

Nedjelja, 21.06.2020, 18-21h
Centar Snaga namjere
Ulica Josipa Račića 5/1 (dvorišna zgrada), Zagreb

U posljednje vrijeme suočavamo se s raznim izazovima, od COVID-19 pandemije, preko potresa, do protesta u SAD-u i diljem svijeta. Svijet se ubrzano mijenja, urušavaju se stare strukture. Vrijeme je da otpustimo što nam ne služi. Kako se stara vjerovanja ruše, imamo priliku kreirati nešto novo. Odličan alat za to je naša namjera, i to ona koja dolazi iz našeg srca – otvoreno srce najlakše nas vodi prema manifestaciji naših namjera, koje su usklađene s našim najvišim dobrom. A kakao je biljka koja nam pomaže povezati se sa srcem.

Na ovoj radionici radit ćemo uz pomoć ceremonijalnog kakaa s namjerom, koristeći meditaciju, ples, glas i dah. U prvom dijelu ćemo, nakon ceremonijalnog ispijanja kakaa, raditi vježbe i meditacije kako bismo osjetili esenciju naše namjere i ono što nas sputava u njezinom manifestiranju. U drugom dijelu naše ćemo namjere utjelovljavati kroz ples i pokret, dah i glas. Predat ćemo plesu sve blokade na koje smo naišli te se otvoriti za protok energije ljubavi i utjelovljivanje novih vizija, kako bismo dopustili njihovo manifestiranje.

Ponesite bilježnicu, kemijsku/olovku i vodu.

Prijave su obavezne na filip.hlupic@gmail.com ili ivana_radacic@yahoo.com.

Ako se prijavite do 19. 6. 2020. donacija je 180 (uz polog od 80 kn), a nakon toga 220.

Radujemo se,

Ivana Radačić i Filip Hlupić

Ivana je putnica tragateljica, znanstvenica, plesačica i praktikantica tjelesno orijentirane psihoterapije (završila je četverogodišnju školu Centra za integrativni razvoj) i Kundalini plesa (prema učenju Leyolah Antare) te Kunalini yoge (trenutno je na TT). Posvećena je buđenju božanske ženske energije u društvu i ostvarivanju novih partnerskih odnosa utemeljenih na svetom jedinstvu muškog i ženskog principa.

Filip je dugi niz godina učenik duhovnih znanja i meditacijskih tehnika. Praktikant je reikia kao Reiki Učitelj Majstor. Vjeruje da je ljubav kreirajuća sila i želja mu je da živi u miru i sreći sa drugim bićima.

%d bloggers like this: